OM MIG

Jeg har leget meget med tanken, om at lave maritim begravelse eller aske spredning om I vil, i en hel del år.
 
Da jeg selv skulle efterkomme min fars sidste ønske, at sprede hans aske på havet var det et værre projekt at komme igennem, heldigvis kunne jeg selv sejle og havde vores båd til rådighed, men reglerne, procedurerne og tilladelserne var mange, lange og trælse. Idag er det blevet noget nemmere og mere menneskeligt.
 
Jeg kommer ud af en gammel søfartsfamilie, der gennem mange generationer har praktiseret maritim begravelse. Jeg kan huske som barn, når alle de gamle søulke, udover at fortælle sørøverhistorier, talte meget om hvordan og hvorfor de ville begraves til søs.
 
De fandt fred, ro og afklarethed ved det at deres aske skulle spredes i havet når de var kremeret. Desuden var de jo så allesammen sammen igen. Det skete ofte at vi gik en tur på havnen og så blev der skålet med dem der ikke var mere.
 
Selv syntes jeg det er befriende at lige meget hvor i verden jeg er, er jeg altid tæt på min far og de andre fra slægten, bare der er vand i nærheden.
Istedet for et gravsted, de ukendtes eller en anden løsning, var og er jeg altid tæt på ham og kan skåle, hilse på ham eller få en sludder med ham uanset om jeg er på Anholt eller i Australien. Han er altid i nærheden.
 
Efter en karriere hos AP Møller har jeg købt det gode skib Freja med det ene formål at give andre den mulighed jeg selv blev givet.
Ring endelig hvis i har spørgsmål.
 
Niels.